Cristina-Maria Amorsen este o tânără în vârstă de 34 de ani care a fost diagnosticată cu tulburare bipolară pe când avea 21 de ani. Vestea a lovit din plin, cauzând multă durere atât Cristinei, care o perioadă a negat boala, cât și familiei ei.

Cristina mi-a scris de curând, trimițindu-mi o carte în format electronic (28 de pagini) în care și-a descris pe larg experiența de dinainte și de după ce a fost diagnosticată.

Această carte prezintă povestea experiențelor mele cu diagnosticul psihiatric de tulburare afectivă bipolară, de care sufăr din anul 2006. Am început prin a scrie postări pe Facebook din nevoia de a da speranță altora care se confruntă cu probleme sufletești, depresie și boli psihice. Vei citi o poveste sinceră, autentică, plină atât de eșecuri cât și de tăria de a merge mai departe. Dorința mea este ca povestea mea să te ajute să îți păstrezi credința și speranța în faptul că se găsește o lumină la capătul tunelului și că tu ai puterea să ajungi la acea lumină”, spune Cristina la începutul cărții.

Cristina vrea ca oamenii să îi citească povestea pentru a înțelege un pic mai bine ce înseamnă să trăiești cu o astfel de tulburare, cum interferează acest diagnostic cu posibilitatea de a lucra la un job cu normă întreagă sau cu relațiile. Dar, mai ales, de ce este important să fii diagnosticat cât mai devreme și să îți urmezi tratamentul sub îndrumarea medicului. Și cum poți face să îți continui viața și să o trăiești frumos.

I-am promis Cristinei că voi citi cartea ei și apoi o voi publica aici. Așa cum specifică și ea, este o experiență subiectivă de viață, dar una reală, așa cum a trăit-o ea. Poate cuiva îi va fi de folos să o citească, fie că se va regăsi în povestea ei, fie că îi va înțelege mai bine pe cei care trăiesc o astfel de poveste.

Dragă Cristina, îți mulțumesc pentru curajul tău și pentru faptul că ai oferit această poveste spre publicare!

Povestea poate fi descărcată de aici:

Pentru desktop / imprimat https://docs.wixstatic.com/ugd/92ad5c_87f44999f8254c82a071d39ea2ad8d22.pdf

Pentru telefon https://docs.wixstatic.com/ugd/92ad5c_996f291c438d4fb2b2fa16da7b7ec53e.pdf

*

#Saniting este un proiect de voluntariat ce militează pentru echilibrul emoțional și puterea comunității. Poveștile prezentate au rolul de a sublinia aceste aspecte și de a vă invita să vă implicați în construirea unui centru de suport emoțional la Iași.